![]() |
| Home RSS Directory F.A.Q Suggest A Feed Try Custom Feed Sonneries Portable |
Latest Flows from this sub-category: random selection from this sub-category: |
Thoughts exchange on contemporary issues - Shape the future making sense of the past Sun, 20 Jul 2008 19:27:17 +0200 Η ρεαλιστική αντιμετώπιση της επιστολής Γκρουέφσκι από τον πρωθυπουργό και η ευφυής αντιπαράθεση στο θέμα των διεκδικήσεων που αφορά περιουσίες αναδεικνύει μια προσαρμογή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής σε μια νέα στρατηγική που υποκρύπτει ελεγχόμενο ρίσκο και ναρκοθετεί την πορεία των διεκδικήσεων του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ σε περίπτωση κλιμάκωσης τους.
Wed, 09 Jul 2008 15:56:16 +0200 Τελικά ο πολιτικός κόσμος στην Ελλάδα είναι αγγελικά πλασμένος, ο ΓΑΠ (Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου) καθυστερημένα και πίσω από την κυβέρνηση, που πρόλαβε να δώσει εντολή στο συμβούλιο του κράτους να μελετήσει τις νομικές διαδικασίες με τις οποίες μπορεί να προστατευθεί απέναντι στη Siemens, ζήτησε και αυτός το ίδιο δημιουργώντας μια εικόνα πολιτικού μπλοκ 80% για την κάθαρση.
Fri, 06 Jun 2008 09:47:04 +0200 Μήπως ήρθε επιτέλους η ώρα να σταματήσουμε τα κροκοδείλια δάκρυα, τις κορώνες για το πράσινο και τα καμένα δάση και να δούμε ότι απλώς μας συμβαίνει αυτό ακριβώς που επιθυμούμε να γίνει και οι ενέργειες μας με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν;
Κατά’ αρχάς θα περιγράψω την προσωπική εμπειρία για την φωτιά της Πάρνηθας αλλά και για [...]
Fri, 30 May 2008 16:15:51 +0200 Η λύση στο Σκοπιανό μάλλον έχει βρεθεί και θα παρουσιαστεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες με συνοπτικές διαδικασίες, μια που η συνεκτικότητα του μορφώματος των Σκοπίων αγγίζει τα όρια διάλυσης του 2 μέρες πριν την διεξαγωγή των εκλογών στις οποίες νικητής θα είναι ο εθνικιστής πρωθυπουργός Γκρουέφσκι. Οι Αλβανόφωνοι των Σκοπίων, ενδυναμωμένοι από την αυτονομία του Κοσσόβου κρατούν στην κυριολεξία από τα αχαμνά τους Σλαβόφωνους ηγέτες της χώρας που καταλαμβάνει τη γεωγραφική περιοχή της βόρεια Μακεδονίας.
Mon, 26 May 2008 12:42:47 +0200 Η τεχνολογία, εδώ και 10 χρόνια όμως έχει προσθέσει νέα μέσα διανομής της πληροφορίας που αποδεικνύονται ο δούρειος ίππος των παραδοσιακών συστημάτων. Η δυνατότητα της ανωνυμίας, της αμεσότητας, χωρίς εγκυρότητα και της αυξημένης συμμετοχικότητας, παρά το γεγονός ότι δημιουργεί ένα κλίμα Βαβέλ, ταυτόχρονα τρέφει την ανάπτυξη μεταμοντέρνων ιδιοτήτων στο τηλεοπτικό κοινό.
Mon, 21 Apr 2008 12:15:40 +0200 Ποιος το περίμενε να προσπαθούν οι Αμερικανοί να προκαλέσουν ψυχολογική τρομοκρατία στους έλληνες πολιτικούς για να μη γίνουν ρεντίκολο. (θα τρίζουν τα κόκαλα του Πιουριφόϊ)
Sat, 19 Apr 2008 12:00:36 +0200 Τον είδαμε τον μπιζιμποντισμό (busy body) του Νίμιτς που πήγε στα Σκόπια, ήρθε στην Αθήνα συναντήθηκε με όλους είδε τα άσπρα μαύρα είπε αυτά που ήθελε και είχε εντολή να πει και αποχώρησε. Τώρα θα διαβουλευτεί με τους συνεργάτες του (ποιους εννοεί άραγε) και θα επανέλθει με κάποια μορφή ιδεών, προτάσεων κλπ.
Τώρα γιατί εμένα όλο [...]
Tue, 15 Apr 2008 09:21:27 +0200 Ο Νίμιτς έρχεται, ο Νίμιτς φεύγει με τηλεοπτικούς ρυθμούς, στήνονται κάμερες, ζωντανά, δημοσιογράφοι με αποκλειστικές πληροφορίες και σοβαροφανές ύφος, εγώ ξέρω όλους τους πράκτορες παπαγαλάκια και σας λέω την καλύτερη version της ιστορίας, και καλό Πάσχα.
Ακολουθούν οι εκλογές στα Σκόπια με κεντρικό θέμα το όνομα και την κακή Ελλάδα που θέλει να αλλάξει την [...]
Wed, 09 Apr 2008 09:08:55 +0200 Το όνομα των Σκοπίων πλέον είναι δευτερεύουσας σημασίας μια που το ορατό μέλλον δεν περιλαμβάνει αντίστοιχο κράτος με παρόμοια συνοχή που το FYROM προσφέρει σε όλες τις μειονότητες και εθνότητες που σήμερα συνθέτουν τη δημοκρατία αυτή. Ένα θερμό λοιπόν καλοκαίρι προμηνύεται με τα Σκόπια όπου θα ακούσουμε πολλά, θα δούμε πολλά και θα πρέπει να σταθούμε ψύχραιμοι στο νέο κύμα μεταναστών που θα προκαλέσει η υπερίσχυση μιας εκ των δύο συνεκτικών κοινοτήτων (cohesive communities) που θα επικρατήσει και θα παίξει το χαρτί του ονόματος
Mon, 24 Mar 2008 09:03:56 +0100 Και βέτο και πρόσκληση και νέα διακυβέρνηση στις ΗΠΑ και νέα πρωτοβουλία επίλυσης του Σκοπιανού και μέσα στο κατακαλόκαιρο θα ξεροψηνόμαστε έξω από το Μαξίμου για να παπαγαλίζουμε την προπαγάνδα της αέναης διαπραγμάτευσης.
Πως γίνεται τελικά και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος μόνο τα τζιμάνια του Harvard το ξέρουν. Save the face λοιπόν και blame game δεν πάνε μαζί, ως εκ τούτου πιθανότερη λύση είναι αυτή του να μείνουν όλοι ικανοποιημένοι και να μην ανοίξει μύτη στο Σκοπιανό.
Fri, 21 Mar 2008 10:05:07 +0100 Τελικά όλα δείχνουν ότι the shit will hit the fan και έτσι, όπως ήταν νομοτελειακά αναμενόμενο, ο αμερικανικός παράγοντας παρακάμπτοντας την οποιαδήποτε διαδικασία του ΟΗΕ μαντρώνει Ελλάδα και Σκόπια ώστε να επιβάλει την λύση που έχει ήδη αποφασιστεί και έχει γίνει αποδεκτή εδώ και πολύ καιρό από τις δύο χώρες.
Mon, 17 Mar 2008 11:42:27 +0100 Το ράλι για ένα βέτο που ποτέ δεν πρόκειται να τεθεί…
Fri, 29 Feb 2008 09:44:00 +0100 Save the face, στρατηγική μείωσης των απωλειών. Αυτό με λίγα λόγια θα συμβεί από σήμερα και μέχρι τις 4 Απριλίου που θα γίνει η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι. Έχουμε χάσει τον αρχικό στόχο της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις και πάμε με ταχύτητα φωτός στον συμβιβασμό των βέτο και των αστερίσκων.
Thu, 28 Feb 2008 11:36:11 +0100 Με ρωτάνε φίλοι και γνωστοί για τα blogs και για όλη την συζήτηση που έχει ξεκινήσει αυτές τις ημέρες με την υπόθεση press-gr.blogspot.com, την αστυνομικής φύσεως έρευνα, την δυσφήμιση του διαδικτύου, των social media και γενικότερα όλο αυτό τον αχό και το πάθος στα κανάλια, τα παράθυρα, τους ειδικούς, τους πρακτορίσκους και λοιπούς μαϊντανούς. Εκτός της προφανούς ημιμάθειας των «ειδικών» και των διαφόρων ντεντέκτιβ που βρήκαν τον τρόπο να βγουν από την αφάνεια τους τα πράγματα είναι πολύ απλόυστερα.
Tue, 26 Feb 2008 09:04:58 +0100 Nova Macedonia 16 χρόνια μετά…
|
|
contact |